Žebříček 99 - Kam na večeři v Lípě 2016

Verze pro tisk |

Procházel jsem starší žebříčky a hledat inspiraci. Minule se poměrně ujal žebříček pivní (zde), tak jsem si myslel, že bych mohl zase udělat jeden zaměřený na jídlo. Naposledy jsem tak učinil před dvěma roky (zde) a za tu dobu se mé preference změnily. Předesílám, že v týdnu jsem odkázán na školní jídelnu, a tak jen tu a tam zaběhnu někam na večeři. Nemám takový přehled jako třeba lidé pracující v centru.

Pojal jsem to tedy tak, že jsem si položil otázku, kam bych někoho pozval na večeři.

1. Stará Lípa

Mám k ní sice výhrady, ale vyhovuje mi interiér, nekuřácké prostředí, zastrčenost. Když jsme tady měli Ivana Klímu, zamířili jsme právě tam. Na netu každý den mění jídelníček, dopředu vím, do čeho jdu. Nenabízejí stovku jídel, ale nevybral by si jen věčný šťoural. Momentálně dle mého názoru českolipská jednička.

2. Střelnice

I z pivního žebříčku je zřejmé, že toto kultovní místo poslední dobou preferuji. Je-li společnost nekuřácká, může si zalézt dozadu. Nevím, kdo tam vaří, ale pro mě je kouzelník. Fazolky bych dříve nedal do pusy, teď se na ně vyloženě těším. Vyhovuje mi i personál a výběr piv. Když nám ve škole nevařili, párkrát jsem zaběhl i na oběd. Přestože už ve dvě hodiny nebyl velký výběr, vždy jsem byl spokojený.

3. Wildcook

Jsou to občas jen takové kostky ve skluzu, ale oceňuji kuchařovou fantazii. Když gurmánsky experimentovat, pak si myslím, že právě tady.

4. U Kerama

Příjemně mě překvapili, jak zvládli akci na konci školního roku, když se nás přihrnulo čtyřicet. V jiných restauracích byly při takto hromadných akcích porce občas šizené, často studené.

5. Moravanka

Cenově dostupné jídlo, solidní prostředí, přátelská obsluha. Nepřekvapí, ale ani nezklame.

Pokud máte jiný tip, napište do diskuse. V anketě se hlasuje o mnou navržených restauracích.

 

Miniaplikace

Nahoru

Komentáře

Re: Žebříček 99 - Kam na večeři v Lípě 2016

Už kvůli prostředí se mi dnes líbilo v čínské restauraci BAO SHI na roku náměstí T.G.M.

Nahoru

Re: Žebříček 99 - Kam na večeři v Lípě 2016

Filet z candáta s bramborem a čerstvou petrželkou u Kerama. Když se sejde dobrá ryba s dobrou bramborou u řeky Ploučnice, dává to smysl. Bylo to v sezoně nových brambor dva roky zpátky a možná jsem nikdy nic lepšího v žádné restauraci nejedl.

Nahoru