29/2016 – Volby (Můj okrsek)

Verze pro tisk |

Můj okrsek tradičně nepřekvapil. Moji sousedé z Mongolska, Ukrajiny, Moldávie, Vietnamu a Makedonie volit nemohli, ani Cikáni to s volební účastí nepřeháněli, takže nás nakonec přišlo 146 (18,86 procenta).

Velká část voličů se asi řídila vyretušovanou fotkou sedmnáctiletého Babiše na našem baráku, takže získal 40 hlasů. Druzí jsou u nás Starostové (25 hlasů). Sídliště musím sdílet s devatenácti komunisty a devatenácti příznivci sociální demokracie. Dvanáct lidí si myslí, že jim jejich zpackaný život vylepší Okamura. V našem bloku by do zastupitelstva postoupila ještě ODS (devět hlasů). Potěšilo mě, že tady nemám žádného typického nácka, který by volil Dělnickou stranu nebo Sládka. Vždyť jsme taky nejvíce multi kulti komunita široko daleko.

Ještě mě zajímalo, jestli voliči ODS a ČSSD slyšeli na plakáty se starostkou a místostarostou. Romanu Žateckou asi neznají (nebo ji znají moc), protože jí dali jen jeden preferenční hlas. To Juraj Raninec jich dostal hned sedm. A to tady ani nebydlí. 

Nahoru

Komentáře

Re: 29/2016 – Volby (Můj okrsek)

Odseděl jsem ten pátek a sobotu ve volební komisi. Známé tváře z prvních řad oslav VŘSR ve cvikovském Stalingradu se dostavily již krátce po druhé hodině. Ukázněně.
Největší účast měl ročník 1930 - 40. Až na jednu paní dorazili všichni! Ale nemyslím, že to byli všichni voliči komunistů. Spíše z nich mluvila zkušenost. Nejstarší paní,r.1928, přišla sama. Tak jsem ji poděkoval a řekla " Mladí nechodí co? A pak se budou jednou divit ! "
Uprchlíci se ukázali jako okrajové téma, 2-4 hlasy. Jasná byla ODS a preferenční hlasy J. Švehlovi.
A pěkná historka, pravdivá, nakonec. Přišla jedna paní se slovy ...Dobrý den, já jsem Vám přišla jenom říct, že volit nebudu.

Nahoru