23/2017

Verze pro tisk |

Čeká nás hudební týden. Pár tipů na výlety. Je odvolávání starostky jen politikařením? „Rozhledna“ na Hůrce. Kam na trhy? Vygenerujte si svůj příspěvek.

Pondělí

Jak jsem avizoval, dopřál jsem si o víkendu dvě etapy české části Svatojakubské cesty. Některé úseky mohu doporučit (a rozepíši se o nich v Družstevním zpravodaji). Sem přidávám aspoň svůj soukromý top five z těchto dvou etap.

1.       Údolí Mohelky mezi Chocnějovicemi a Mohelnicí nad Jizerou. Nádherná řeka, opuštěný mlýn, který nebyl v mapě, a nikde v okolí není ani keš.

2.       Národní přírodní památka Rečkov. Kaple Klokočka, naučná stezka, křížová cesta, lužní les.

3.       Sopka Káčov. Nebýt keše, minul bych ji. Pěkný sopouch, skvělý výhled až k nám na Českolipsko a do Lužických hor.

4.       Údolí Jizery mezi Bakovem a Josefovým Dolem. Nečekaná divočina.

5.       Mnichovo Hradiště. Stokrát jsem jím projížděl, ale až tentokrát si ho užil. Hrobka Albrechta z Valdštejna, zámek, podivná architektura domů na náměstí, undergroundová hospoda U Antošů.

Úterý

No nevím, jestli si Zdeněk Ježák s tím odvoláním starostky nenaběhl na vidle. Sedáváme spolu během pondělků na PubQuizu, ale raději se ho na politiku neptám. Občas si jen rýpnu. Třeba, jestli dostali v ANO nějaké noty, že mají dělat vlny, aby se tolik nemluvilo o Babišovi. Proti Zdeňkovi nic nemám, v politice jsem mu fandil, snažil se do problematiky proniknout, ale v současnosti se pokoušet odvolávat starostku je spíše politikaření než politika.

Středa

Zastupitelstvo šlo kolem mě. Udělali jsme si s kvartány ve škole projektovou noc, během níž jsme zkoušeli vyrábět dva druhy sýrů a jogurt. Čtyři litry jogurtu se snědly do velké přestávky, sýry ještě zrají. Výsledek pozitivní. Jen jedna dávka, kterou jsme zkoušeli dělat z toho nejlevnějšího polotučného mléka, se nepovedla. Mléko označené jako čerstvé ale funguje normálně, není potřeba shánět tuto surovinu někde od farmářů.

Čtvrtek

Zpětně zjišťuji, že zasedání zastupitelů se přerušilo a o odvolání se bude jednat až příští týden. Čtu si komentáře na facebooku. To je vždy očistec. Je jedno, z kterého tábora přicházejí, zdali jde o kritiky Ježáka nebo starostky. Individua, která si pletou politické strany a o diakritice v životě neslyšela, posílají všechny do dolů apod.

Pobavil mě generátor náhodného slušného Čecha (zde). Ten vám vytvoří názor na počkání a nemusíte ani moc přemýšlet (mnozí to stejně nedělají). Nastavil jsem si průměrně rozhněvaného Čecha a vyšel mi tento příspěvek:

„politice sice MOC nerozumím ALE TEN PAN Konvička je dobrý, TEN by tam ASPOŇ udělal pořádek . ať jdou s TOU eurofederalizací už do PRDELE! HOLT v téhle vlasti už začalo působit PRÁVO ŠARIA KAM to až ZAJDE..... A jako vítězové VOLEB VÁS, milí MUSLIMOVÉ, NAMELEME do masokostní MOUČKY. z MOJICH daní NEBUDU platit tyhle "NEPŘÍZPŮSOBIVÉ" !!!“

Pátek

Na Hůrce je malá vyhlídková plošina. Je to sice slabá náplast za zpackaný přístup k dominantnímu Špičáku, ale stále lepší než vůbec nic. Co je z Hůrky vidět, najdete v následujícím videu.

 

Sobota

Navštívil jsem Řemeslné trhy v Turnově. Jsou pojaté zcela jinak, než podobné akce v České Lípě. Ve stáncích se například neprodávají umělohmotné samopaly z Číny a jiné odpadky. V zahradě u muzea se nabízí keramika, oděvy, regionální pokrmy, rohozecké pivo. Včerejší program vrcholil koncertem skupiny Monkey Business.

Neděle

Následující týden bude hodně hudební. V úterý se na Vodním hradě odehraje přehlídka nazvaná ZUŠ Open, ve středu se U Bílýho černocha představí začínající gymnaziální kapely. A v pátek na stejném místě vystoupí Laco Deczi.

V pondělí ve Skleníku vrcholí jarní kolo PubQuizu. Snad už první místo udržíme!

Nahoru