Českolipští vícebojaři si vládu nad krajem udrželi

Archiv
Verze pro tisk |

Závodilo se ve dnech 7. a 8. června v Jablonci nad Nisou a závodníci se museli prát nejen se soupeři, ale chvílemi i s rozmary počasí. Po sobotním dusnu v neděli zapršelo, a to i na tak náročnou disciplínu, jako je tyč. Soutěž ukázala, že se českolipským vícebojařům na atletickém trůnu zalíbilo a nehodlají ho přenechat soupeřům z jiných oddílů.
V kategorii mužů si k titulu krajského přeborníka z halového sedmiboje přidal  Jaroslav Hochmut i ten nejcennější, desetibojařský. Po soustředěném a bojovném výkonu získal 5251 bodů, čímž o 26 bodů porazil druhého Videckého z Mladé Boleslavi. Kvalitní bylo i 4. místo Marka Jakobiho, který nashromáždil 4779 bodů.
V kategorii žen se nezúčastnila vítězka halového pětiboje Nátálie Válková, která šetřila síly na ligové boje, ale dokonale ji zastoupila Kamila Ajšmanová, která v sedmiboji zvítězila s celkovým součtem 3545 bodů.
V kategoriích mládeže si nejlépe vedla dorostenka Lucie Kalousková, která získala titul ve své kategorii těsně před novoborskou Kristýnou Nožičkovou. V juniorské kategorii získala stříbro Tereza Musilová a bronz Hana Svitáková,  bronzovou medaili získal také dorostenec Michal Šenfeld.
V sobotu se v Jablonci konal také krajský přebor v běhu na 3000 m překážek. Úspěšné vystoupení českolipských atletů potvrdila titulem v kategorii žen Veronika Hanzlová. Pro Cvikov vybojoval zlato v kategorii dorostenců v překážkovém běhu na 2000 m Jaroslav Til.
Atletická sezona je v plném proudu. V sobotu pokračují druhým kolem ligové boje dospělých atletů, v neděli 15. června můžete vidět řadu úspěšných atletických nadějí při druhém kole přeboru družstev dorostu a juniorů na stadionu u Ploučnice v České Lípě.

Nahoru