Výcuc 24/12/2010

Verze pro tisk |

Sjezdovky se rozjíždějí. Úklid sněhu stojí víc než dřív. Chlapec z České Lípy nikdy neviděl své spolužáky. Šetří se na hračkách.

 

Na Štědrý den se naplno rozjedou sjezdovky, které nabízejí ideální podmínky k lyžování. Neuškodila ani obleva. Celý článek z Českolipského deníku zde.

Česká Lípa utratila za jeden měsíc přes milion korun za úklid sněhu, hrozí tak, že letos utratí o několik milionů víc, než je zvyklá. Celý článek v Parlamentních listech.

Z České Lípy je patnáctiletý chlapec, který se nikdy nepodíval mezi spolužáky. Rodiče ho prý vzdělávali doma. Celý článek na serveru eurozprávy.cz.

Lidé o letošních Vánocích šetří i na hračkách pro děti, více si hlídají, kolik utratí. Kupuje se hlavně jídlo. Celý článek v Českolipském deníku.

Nahoru

Komentáře

Re: Výcuc 24/12/2010

Jakej úklid??? Milion stálo rozhrnování sněhu na chodník a zpět? Sníh není kam dávat, díky mrazům neroztaje jen tak. V sídlištích to vypadá jako na Sibiři. To je takovej problém z exponovanějších míst sníh prostě naložit a šup do Ploučnice? Místo toho se hobluje vozovka sem tam do zblbnutí, bez posypu inertním materiálem... příkladem absolutní ignorace je Moskevská ulice. O víkendu ani auto a pluh nemá rozum na to, aby to seškrábl víc do stran. V pondělí je pak problém pro autobus projet, protože parkující vozidla / NAREX (bývalý) zaberou prostor vozovky. A takových míst je plno. Vyznamenání patří firmě AVE, která v jisté části sídliště docela pravidelně očišťuje schodiště, byť se v podstatě díky rozpadajícímu betonu skoro o schodiště skoro už nejedná...

Nahoru