Výcuc 15/12/2010

Verze pro tisk |

Chodníky v České Lípě připomínají kluziště. Podívejte se, jak se stavěl Špičák. Staré lampy na Slovance nahrazeny novými. Pokoj v novoborském hotelu byl svědkem pokusu o brutální vraždu.

Některé chodníky v České Lípě připomínají spíše kluziště než chodník. Komunikace jsou rozděleny v plánu pro zimní úklid podle důležitosti. Celý článek na stránkách Českolipského deníku.

Ve videu ČT24 se můžete podívat, jak se stavělo sídliště Špičák v České Lípě. (Poslední reportáž.)

Na sídlišti Slovanka bylo nahrazeno třicet starých lamp moderními ocelovými stožáry. Celý článek v Parlamentních listech.

Muž v Novém Boru se pokusil brutálně zavraždit svojí manželku. Čin se udál v Grandhotelu Morris. Celý článek na stránkách Českolipského deníku.

Nahoru

Komentáře

Re: Výcuc 15/12/2010

Na úpravu chodníků si nemohu v Lípě stěžovat. Myslím, že firmy makaj, jak se dá. Nečekám, že někdo bude lítat za každou vločkou.

Nahoru

Re: Výcuc 15/12/2010

Asi každý žijeme někde jinde. Osobně mi nejvíce vadí, že se prohrnuje jen na šířku pruhu, ačkoliv by šlo sníh vyhrnout třeba na zamrzlý trávník mimo komunikaci. Opravdu hnusné je to v místech, kde nejsou chodníky a chodí se po komunikaci, kde Vám pak nezbývá, než před projíždějícím autem uskočit do nahrnuté hromady sněhu. Problémem jsou samozřejmě parkující auta, ale sníh se z celé šířky komunikace neshrnuje ani v místech, kde žádná nejsou. Zase kuriózní mi dnes přišel jeden z nejfrekventovanějších přechodů v České Lípě, u Andy, kde na straně u bývalého Limasu je zrovna na šířku přechodu pěkná umrzlá hromada nahrnutého sněhu.

Nahoru

Re: Výcuc 15/12/2010

Dotčenou hromadu sněhu jsem už dnes nenašel. Město se snaží odstraňovat nedostatky průběžně, tak, jak to umožňuje volná kapacita a povětrnostní podmínky. Prosím pište své připomínky přímo městu, abychom mohli pružněji reagovat. Vzhledem k množství udržovaných km se může stát, že se leckde dostaneme pozdě. Stejně tak město pokračuje ve vytypovávání dalších komunikací, kde není nutno nezbytně solit. Připomínky občanů vítány.

Nahoru

Re: Výcuc 15/12/2010

S tou hromadou je to zřejmě pěkná volta, pane místostarosto!
Ale jinak máte v podstatě pravdu - sněží (a mrzne) dost a dost, nemůže být všechno hned. Jen by to chtělo už odvážet alespoň ty největší hromady sněhu z frekventovaných míst a přechodů pro chodce.
A s tím solením - nejsem sám, kdo má naopak pocit, že vozovky se ve městě solí nedostatečně.

Nahoru

Re: Výcuc 15/12/2010

A kde se vám zdá nedostatečně osololeno? Chápu to u hlavních tahů nebo tam, kde se tvoří fronty do kopce, ale ve zbytku Lípy mi to přijde zbytečné. Obzvlášť když sníh stejně časem roztaje.

Nahoru

Re: Výcuc 15/12/2010

On vždycky sníh časem roztaje:-) Ale jestli přijde o svátcích výraznější obleva, tak ze současných hromad sněhu budou ledové monolity - podle vývoje počasí klidně i do dubna.
Hlavní tahy, t.j. I/9 a II/262 nepočítám - ty nejsou v péči města. Takže, mám-li odpovědět na Vaši otázku, tak vlastně všude. Neznám aktuální situaci na Špičáku a Ladech, ale v levobřežní části města na všech významnějších místních komunikacích.

Nahoru