Bezpečnostní situace v okrese ve zkratce

Archiv
Verze pro tisk |

Ve struktuře trestné činnosti převažuje majetková kriminalita, zejména vloupání do vozidel (38 případů) a krádeže vozidel (12 případů).


Čtyřiadvacetiletého zloděje, který se na různých místech v Novém Boru vloupal do pěti osobních vozidel, dále do rodinného domu v Žižkově ulici a do stáčírny vína v Purkyňově ulici, dopadli policisté začátkem měsíce června. Mladík od května do začátku června napáchal ve městě škody za bezmála 71 000 korun. Policejní komisař ho v této souvislosti obvinil z trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci a zadržel ho s návrhem na uvalení vyšetřovací vazby.


Od 1. ledna do 23. června letošního roku policisté vyšetřovali celkem 2 129 trestných činů, což je o 63 případů méně než ve stejném období roku 2003.


 Bezpečnost v dopravě


Od 1. ledna do 23. června letošního roku evidují dopravní policisté celkem 124 dopravních nehod, při nichž zahynul jeden člověk, dva utrpěli těžké zranění a 24 lidí se zranilo lehce. Nejčastější příčinou těchto nehod byl nesprávný způsob jízdy, což představuje nedodržení bezpečné vzdálenosti, nevěnování se řízení, neopatrné couvání či otáčení. Ve dvou případech zavinil nehodu chodec. Policisté věnují dopravní problematice neustále velkou pozornost a disciplínu na silnicích mají v úmyslu utužit opakovanými silničními kontrolami preventivně bezpečnostního charakteru. Policisté ve spolupráci s pracovníky dopravního odboru Krajského úřadu v Liberci provádějí také kontroly  nákladních vozidel, zda nepřepravují přetížené náklady.

Nahoru