Atletičtí junioři chtějí být galantní

Archiv
Verze pro tisk |

Ani doma juniorky nezklamaly a své soupeřky převálcovaly ještě výraznějším způsobem a v podstatě si tak již zajistily účast v republikovém semifinále, které již většina děvčat absolvovala v minulém roce v dorosteneckém družstvu. Pro chlapce zatím vždy byl konečnou stanicí krajský přebor. Letos však mají velkou šanci být gentlemany a doprovodit děvčata do semifinále. Postupují první tři družstva a chlapci byli v prvním kole právě třetí a doma dokonce vybojovali velice pěkné druhé místo za Jabloncem.
I v soutěžích družstev jsou bedlivě sledovány individuální výkony jednotlivých závodníků. Tentokrát vše bylo ještě okořeněno faktem, že šlo o poslední závod před MČR jednotlivců juniorských a dorosteneckých kategorií, které se bude konat tento víkend v Praze. Proto se  jak českolipští, tak i atleti z dalších oddílů kraje snažili vylepšit si výkony a otestovat formu.
Mezi děvčaty  potvrdila výbornou formu před mistrovstvím  výškařka Lucie Kalousková, která zdolala 160 cm. Sprinterka Tereza Musilová zvítězila v osobních rekordech 13,01 na 100 m a 27,19 na 200 m. V běhu na 400 m překážek patřilo vítězství všestranné Kristýně Nožičkové za 71,73,  v tyči zvítězila pěkným výkonem 290 cm Stáňa Kopřivová, která hostuje v českolipském družstvu z Jablonného stejně jako Iva Ježková, která také zdolala ve skoku vysokém 160 cm. Kouli a disk ovládla výkony 11,90 m  a 38,93 m Tereza Pokorná ze Cvikova, která již několik let vypomáhá českolipským děvčatům v soutěžích družstev.
Mezi juniory patřil k největším oporám desetibojař Jakub Janda, také ze Cvikova, který vyhrál kouli, 13,52 m, disk 41,40 m a byl 2. ve skoku vysokém výkonem185 cm. Běh na 800 m vyhrál Roman Papík časem 2:17,65 min. Důležité bodíky však přidala i řada dalších.
Poslední kolo přeboru bude až v září. Již tuto sobotu však můžete přijít povzbudit starší žáky, kteří budou na českolipském stadionu bojovat o tituly krajských přeborníků, ale hlavně 28. června se zde bude konat 2. liga mužů a žen, kde se představí především družstvo mužů, včetně bývalého reprezentanta Jana Janků a letos nejlepšího desetibojaře kraje Jaroslava Hochmuta.

Nahoru