Atletická liga - muži se pochlapili, ženy (pobabily) pobavily

Archiv
Verze pro tisk |

Mezi největší opory patřil kapitán týmu Jaroslav Hochmut, který vyhrál běh na 400 m překážek za 57.80 s a bodoval i v trojskoku a běhu na 110 m překážek a štafetě. Předčil ho o půl bodu jen Kuba Janda, výborný cvikovský vícebojař, kterému se před MČR ve vícebojích nejvíc dařilo ve skocích. Byl druhý ve výšce - 190 cm - a třetí v tyči - rovné 4 m.  Třetí co do bodového přínosu byl Ondřej Chour, který vyhrál běh na 800 m za 2:02.36 a  bodoval i na 400 m a ve štafetě. Asi nejpříjemnějším překvapením byly výkony dorostence Michala Šenfelda. Sprint na 100 m absolvoval na 4. místě za 11.33 a na 200 m byl dokonce třetí za 23.03. Pokud se podaří mužům toto umístění udržet, nastoupí na podzim k baráži o I. Ligu. Od tohoto možného úspěchu je dělí ještě tři kola, z nichž nejbližší je 6. června na stadionu u Ploučnice v České Lípě.
V II. Lize žen startuje českolipské B družstvo, které obsadilo 5. místo, což je také velmi slušné, neboť nejlepší ženy startují v extraligovém A družstvu. Z tohoto hlediska je zisk více než sta bodů opravdu příjemný a děvčata dokazují, že zde vyrůstá silná záloha. Bodový zisk sice naznačuje, že s tou zábavou avizovanou v titulku to tak úplně pravda nebyla a ženy bojovaly velice obětavě, na druhé straně se nemusely nervovat ohledně umístění a honit se za body, což se projevilo i na kvalitě výkonů. Zde získala nejvíc bodů kapitánka družstva Veronika Hanzlová, která absolvovala přímo vražednou kombinaci běhů. Byla druhá v běhu na 5000 m v kvalitním čase 21,33 min. a potom ještě přidala 4. místo v běhu na 1500 m. Dvojkou byla Lucie Kalousková 4. ve výšce za 150 cm a 5. na 100 m  překážek za 17.70 s. Třetí nejúspěšnější byla Kateřina Němcová, která byla 6. ve finále běhu na 100 m a 7. v dálce za 477 cm. Na stovce navíc výborně zabojovala žákyně Markéta Málková, dcera předsedy klubu Romana Málka, která doběhla 4. za 13.28 s.
Pěkných výkonů i u děvčat bylo ještě mnohem víc. Podrobnosti najdete na internetových stránkách atletika.ceskolipsko.net. Ještě zajímavější však bude, když přijdete domácí atletky a atlety povzbudit v sobotu 6. června na českolipský stadion. Začíná se v deset hodin a budete mít na co koukat.

Nahoru