Atleti se hodili do gala

Archiv
Verze pro tisk |

Nejdelším bodem setkání, nepočítáme-li volnou zábavu, bylo vyhodnocení nejlepších závodníků, funkcionářů i družstev. Nejprve se vyhlašovali jednotlivci, začínalo se od nejmladších žákovských kategorií a postupně se dokráčelo až ke kategoriím veteránským.
Nejlepšími nejmladšími žáky se stali Jaroslav Štěpánek a Iva Reicheltová, mladšími žáky Vít Bárta a  Adéla Frydrychová, staršími žáky Hynek Bárta a Jana Nováková, dorostenci Michal Šenfeld a Lucie Kalousková, juniory Jakub Hrdina a Hana Svitáková, dospělými Jaroslav Hochmut a Kamila Ajšmanová, veterány Zdeněk Bufka a Alena Svitáková. Objevem roku byla vyhlášena Ivana Slaměná.
Dále byli vyhlášeni funkcionáři, kteří se starají o fungování jednotlivých oblastí. Největší pozornost byla zaměřena na vedoucího družstva starších žákyň Gustava Süssnera a družstva žen Milana Nemetha. Cenu fair play obdržel pan Zdeněk Stehlík organizující setkávání atletů, kteří stáli u začátků bohaté tradice českolipské atletiky. A nebyl zde sám, aktivní atleti byli rádi, že je přišla podpořit a pozdravit celá řada veteránů, kteří v minulosti šířili slávu českolipské atletiky. Potom však již moderátoři a ještě před nedávnem opory českolipských družstev Jana Schneebergerová a Matěj Lačný předali postupně slovo vedoucím nejúspěšnějších družstev.
Nejprve vedoucí družstva starších žákyň Gustav Süssner spolu se zástupcem sponzora  (Provodínské písky), panem Křížem pozval na pódium všechny starší žákyně, které pro českolipskou atletiku vybojovaly první kolektivní medaili z mistrovství ČR, a také trenéry, kteří se na jejich přípravě podíleli, a předal jim kopii cenného diplomu.
A již následoval Milan Németh, který přivedl českolipské ženy do nejvyšší soutěže ČR, do atletické extraligy. Všechny účastnice obdržely od vedoucího družstva certifikát, aby jim tento historický okamžik připomínal i v budoucnosti.
S radostí přivítali atleti i zastupitele a atleta Jana Riedla, který přišel oblečen do velikého lipového listu. Ten bude maskotem českolipských atletů v příštích letech. Jan Riedl v ruce třímal zbrusu nový krásný prapor, který bude vlát v rukou fanoušků AC Česká Lípa.
Na závěr si všichni přítomní slíbili, že se pokusí, aby ten příští rok byl ještě lepší.

Nahoru