Absolventský ples gymnázia

Archiv
Verze pro tisk |

Tento rok  se po několika letech vrací do plesového kalendáře ojedinělá akce. V sobotu 25.března se koná  Absolventský ples Gymnázia Česká Lípa. A v čem je tento ples výjimečný?


 Ve své podstatě je to ples jako každý jiný, koná se v sálu hotelu Merkur, hrát  bude živá kapela…, ale přesto se v něčem liší. Nenajdete zde jednu konkrétní maturitní třídu, bude jich zde hned několik, ale nebudou kompletní a data jejich maturit pokryjí dvě desetiletí, století, tisíciletí.


 Můžete se zde setkat se starými spolužáky, mladými spolužáky, profesory, bývalými i současnými láskami. Budete na sebe mžourat a říkat si: to není možný, je to on, není to ona. Čelist vám poklesne a budete se drbat za uchem, až  po letech uvidíte, dříve pro vás neviditelné ošklivé káčátko z poslední lavice, dnes sličnou slečnu či krásného muže. Občas se ocitnete v rozpacích, jak se jmenuje ta osoba, která Vás zrovna oslovila, a vy si nemůžete zrovna vzpomenout na její jméno. Někteří z vás budou otvírat peněženky a vyměňovat si fotky svých ratolestí. Někteří se po letech dozvědí, jak to všechno tenkrát bylo.


 K tanci a poslechu Vám budou hrát opravdoví muzikanti. Jako první vystoupí Low Attendance band při ZUŠ Česká Lípa pod vedením Josefa Pelze, který reprezentuje Českou Lípu na celorepublikových přehlídkách. Toto opravdu velké těleso vám zahraje moderní swingové a populární skladby. Dále Vám zpestří večerní program teplická kapela Flash, také opravdoví muzikanti. Po hudební stránce je tedy kvalita zajištěna.


 Co se týká doprovodného programu, je celá věc utajena. Podle slov hlavního organizátora Jakuba Mencla se máme na co těšit, ale cokoliv konkrétního odmítl prozradit, konkurence je veliká a dobrých nápadů málo. Jistou indicií by zřejmě mohl být úspěch absolventského plesu v roce 2002.


 Více informací o Absolventském plese Gymnázia Česká Lípa včetně informace o předprodeji vstupenek naleznete zde.

Nahoru