A tým posiluje - přichází ex-extraligový kanonýr Petr Kopta

Archiv
Verze pro tisk |

Petr Kopta florbalově vyrostl v Ústí nad Labem, kde poprvé okusil extraligu, poté prošel pražským Future, Libercem, Bohemians a Litvínovem, celkem odehrál v nejvyšší soutěži 168 zápasů a zaznamenal 172 kanadských bodů (80+92). Věříme, že jeho zkušenosti trochu uklidní náš mladý tým a nasměruje ho na správnou cestu. Petr Kopta vyzkoušel i jiné sporty na vrcholové úrovni, mimo jiné se dostal do házenkářské juniorské reprezentace.


Petře, co si slibuješ od přestupu do Lípy?


Těším se, že si zahraji opět hru, kterou mám rád. V létě jsem měl zdravotní problémy, kvůli kterým jsem musel ukončil angažmá v prvoligovém Litvínově. Běhěm podzimu jsem se věnoval fotbalu a házené a tím jsem se udržoval v kondici. Potom se ozvali trenéři z Lípy, se kterými jsem několik let brázdil extraligové vody, tak nebylo o čem přemýšlet.


Znáš se s hráči z České Lípy?


Určitě, s Polednem, Gembecem a Knapčíkem jsem hrál extraligu v Liberci a Ústí a další kluky znám z letních turnajů, kde jsme se občas potakali v jednom týmu. Tak věřím, že začlenění do kolektivu nebude problém.


Co čekáš od prvního turnaje, který proběhne tento víkend a kde se Lípa střetne se třetím a čtvrtým týmem tabulky? A co čekáš od sebe samotného?


Tak u mě po florbalové stránce nechci tipovat, v kondici docela jsem, tak věřím že jsem florbal hrát nezapomněl, nikdy jsem nebyl žádný technik, ale spíš jsem se motal kolem brankoviště a střílel docela dost gólů, tak věřím, že tímto příspěvkem pomůžu svému týmu v udržení se v boji o první místo druhé ligy. Na turnaj se těším a věřím, že Vary i Stod porazíme.


 

Nahoru